Massage aanbod

Maak hieronder kennis met de verschillende soorten manuele behandelingen die ik aanbied.

Tijdens de intake bekijken we samen welke behandeling voor jou het meest effectief kan zijn.

Er wordt een standaard tarief gehanteerd van € 60 per uur.

Enkel voor medical taping wordt € 10 per lichaamsdeel aangerekend.

Verenigingen en sportclubs in de regio Sint-Truiden mogen steeds contact opnemen voor een verminderd groepstarief.

Sportmassage

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat de afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam.

Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is een zachte, warme lichaamsmassage waarbij lichaam en geest volledig tot rust komen. Hierdoor zullen opgebouwde spanningen worden weggenomen, zodat je met vernieuwde kracht en frisse energie verder kunt.

Manuele lymfedrainage

De manuele lymfedrainage is een massagevorm die erop gericht is het lymfestelsel te stimuleren. Deze stimulatie is nodig om het teveel aan vocht beter via de lymfebanen af te voeren. De manuele lymfedrainage volgens de methode Vodder is een zachte massagevorm en is op het gehele lichaam toepasbaar. Ze heeft als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnatie op te heffen, de immuniteit (weerstand) te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren.

Triggerpoint therapie

Terugkerende pijnklachten, stijfheid en krachtverlies kunnen worden veroorzaakt door triggerpoints. Dit zijn lokale verkrampingen in je spieren als gevolg van onvoldoende zuurstof of gebrek aan een goede doorbloeding. Triggerpoints kunnen in alle spieren van je lichaam voorkomen. Triggerpoint therapie pakt deze pijnlijke knopen in je spierweefsel op een doeltreffende manier aan. Door druk op triggerpoints uit te oefenen zal de pijn worden verlicht en zullen je klachten langzaam maar zeker verdwijnen.

Medical taping

Medical taping is een methode waarbij kinesiotape wordt gebruikt om spieren te ondersteunen zonder daarbij de bewegingsvrijheid te beperken. De tape ondersteunt het spierstelsel en beïnvloedt de neurologische- en circulatoire systemen. Door het gebruik van elastische tape zal dit het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Stretching

Veel sporters onderschatten het belang van goed stretchen, het wordt snel voor en na de inspanning gedaan en vaak met weinig aandacht. Door stretchingstechnieken op een correcte manier uit te voeren kun je heel doeltreffend de flexibiliteit vergroten en bijvoorbeeld gewrichten ontlasten. Hiermee kunnen veel klachten in het bewegingsapparaat verholpen worden.