Massage aanbod

Maak hieronder kennis met de verschillende soorten manuele behandelingen die ik aanbied.

Tijdens de intake bekijken we samen welke behandeling voor jou het meest effectief kan zijn.

Er wordt een standaard tarief gehanteerd van € 60 per uur.

Enkel voor medical taping wordt € 10 per lichaamsdeel aangerekend.

Verenigingen en sportclubs in de regio Sint-Truiden mogen steeds contact opnemen voor een verminderd groepstarief.

Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is een zachte, warme lichaamsmassage waarbij lichaam en geest volledig tot rust komen. Hierdoor zullen opgebouwde spanningen worden weggenomen, zodat je met vernieuwde kracht en frisse energie verder kunt.

Sportmassage

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat de afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam.

Therapeutische massage: Triggerpoint therapie

Terugkerende pijnklachten, stijfheid en krachtverlies kunnen worden veroorzaakt door triggerpoints. Dit zijn lokale verkrampingen in je spieren als gevolg van onvoldoende zuurstof of gebrek aan een goede doorbloeding. Triggerpoints kunnen in alle spieren van je lichaam voorkomen. Triggerpoint therapie pakt deze pijnlijke knopen in je spierweefsel op een doeltreffende manier aan. Door druk op triggerpoints uit te oefenen zal de pijn worden verlicht en zullen je klachten langzaam maar zeker verdwijnen.

Ayurvedische massage

Een Ayurvedische massage zal zich richten op het ontgiften van het lichaam en ervoor zorgen dat je je rustiger en evenwichtiger voelt. De filosofie van de Ayurvedische massage draait om het creëren van rust en harmonie in het lichaam door middel van het herstellen van het evenwicht in verschillende energiekanalen. In het geval van een Ayurvedische massage gebeurt dit meestal met weldadige warme en heilzame kruidenolie.

Zorgmassage

Een zorgmassage is een zachte, veilige massage die aangepast is aan de noden van mensen met kanker of een andere ernstige ziekte. Deze ontspanningsmassage kan worden toegepast in alle fasen van het ziekteproces.

Medical taping

Medical taping is een methode waarbij kinesiotape wordt gebruikt om spieren te ondersteunen zonder daarbij de bewegingsvrijheid te beperken. De tape ondersteunt het spierstelsel en beïnvloedt de neurologische- en circulatoire systemen. Door het gebruik van elastische tape zal dit het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Stretching

Veel sporters onderschatten het belang van goed stretchen, het wordt snel voor en na de inspanning gedaan en vaak met weinig aandacht. Door stretchingstechnieken op een correcte manier uit te voeren kun je heel doeltreffend de flexibiliteit vergroten en bijvoorbeeld gewrichten ontlasten. Hiermee kunnen veel klachten in het bewegingsapparaat verholpen worden.

Book an appointment with PPCT using Setmore